Londres. Dia 1: Partit a Wembley Stadium!

Avui és un dia molt important per l’Aleix i per a mi, doncs fa 5 anys vam decidir caminar junts i això mereix una especial celebració. I en el nostre cas, res millor que fer una escapada express a la que és per nosaltres la ciutat del amor. Ni Roma, ni Paris, per nosaltres Londres és molt especial. Va ser el nostre primer viatge amb avió, un viatge molt bonic del que guardem mil records amb molt d’afecte. La realitat és que som uns enamorats de Londres i més de la seva gent. Així que cada cop que les circumstàncies ens ho permeten procurem fer-hi alguna escapadeta.

Ens hem despertat molt d’hora per agafar l’avió a les 7:30 del matí i ser a les 10:00 am a Londres. Tot anava de conya fins que a la porta d’embarc ens han dit que possiblement el vol es retrassaria perquè des de Gatwick no donaven el OK per aterrar per la boira. El procediment de Vueling ens ha decepcionat bastant, desprès d’una hora dins de l’avió, ens han fet desembarcar, tornar a passar control, ningú ens ha donat cap explicació, hem deduït amb altres passatgers que havíem de tornar a embarcar a la mateixa porta,... El tema és que un treballador d’Eulen ens ha dit que cada setmana Vueling retrassa o fins i tot cancel·la vols a Londres i que lo de les condicions meteorològiques no cola. I penso que tenia tota la raó perquè desprès ens han dit que faltava un tripulant. No sé... Un caos. Finalment, 2 hores més tard del previst, hem despegat!!




El vol ha anat super bé, molt tranquil. Se’ns ha passat molt ràpid, a alguns més que a altres 😜. I de seguida hem aterrat a Gatwick!



La nostra idea per anar al centre de la ciutat era agafar el Easybus que surt molt més barat, normalment sempre agafàvem Terravision però ha deixat d’operar a Gatwick. Però al arribar 2 hores tard hem optat per agafar el Gatwick Express, un tren que amb mitja hora et deixa a l’estació de Victoria però no abans sense fotre’t una bona clatellada, 19£ per persona.

A Victoria hem comprat la Travel Card d’un dia que ens ha costat 12£ 😱😱😱 (si us quedeu més dies la Oyster Card surt més rentable) i hem agafat el metro cap al nostre barri, Earls Court, és el segon cop que ens hi allotgem perquè ens agrada molt i està molt ben situat i comunicat. Hem fet el check in al hotel, hem pujat a l’habitació a posar-nos més capes que una ceba i al lio! 

La primera parada no podia ser cap altra que anar a dinar, des de les 6 que no menjàvem res i ja era la 1 del migdia (2 a Catalunya). Teníem tanta gana que ens hem decantat per l’opció més fàcil: Pret a Manger. L’Aleix s’ha demanat una fajita de carn i jo un sàndwich amb mostasa.



Desprès de dinar hem comprat un café i un croissant, al moment de pagar ens en ha passat una de bona: portàvem lliures que ens havien sobrat del nostre primer viatge i quan anàvem a pagar, la noia ens ha dit que no ens les podia acceptar perquè els billets que portàvem estan retirats i reemplaçats per uns altres! 😱 Tan els de 5£ com 10£. Per sort, els de 20£ i 50£ encara no els han canviat però ho faran en un futur. Així que ja sabeu, si en teniu a casa, veniu a gastar-los 😜



Ja amb la planxa plena hem agafat el metro direcció Wembley Park! 



L’estampa només sortir del metro no crec que la pugui oblidar mai: milers i milers de supporters cantant i animant amb un bon rotllo impressionant dirigint-se a un majestuós Wembley que alçava els seu arc enmig de tota la boira. Com es nota que és aquí on es va crear el futbol. Fins i tot sentia papallones al estòmac! 





Em crida molt l’atenció com en ciutats com NY o London la policia es tan propera o està tan relaxada amb els ciutadans i els turistes. No m’imagino un policia d’Espanya fent aquesta broma quan estàs intentant fer una foto:





Tot i que el típic aquí es quedar-te fins 2 minuts abans del partit fent la prèvia amb una pinta i menjant algo guarro, nosaltres teniem tantes ganes de veure l’estadi per dintre que hem entrat de seguida. 

Per entrar a la gran majoria d’estadis britànics has de passar per unes portes molt estretes. Les fan així per mantenir, dins del possible, l’essència dels àntics estadis anglesos. Tot i que em sembla recordar que les del Craven Cottage encara ho eren més! Així que aneu amb compte amb els English Full Breakfast si desprès heu de vistar un estadi! 



Per dins tot un temple! No sé si és més majestuós per fora o per dins... Vosaltres què creieu? 





Un senyor molt majo s’ha ofert per fer-nos una foto. El resultat és regulero 😂 però l’home era un amor total! 



I l’espectacle ha començat!



A la mitja part, tothom entra cap dins de les grades ja que es permet la venta i el consum de begudes alcohòliques, m’ha cridat l’atenció de que servissin la Carlsberg amb l’ampolla de vidre, impensable als camps d’Espanya, imagineu als camps que quatre tontos tiren mexeros, si els hi servissin cervesa amb botella de vidre 😱.

El Tottenham ha guanyat per 2 a 0 (amb dos gols de Heung-Min Son) davant d’un Huddersfield que poc ha pogut fer. Jo he de reconèixer que al final anava amb el Huddersfield perquè m’han emocionat com han animat els aficionats desplaçats i com celebraven els còrnes com si fossin gols! 

Quan s’ha acabat el partit, li he fet ullets al Aleix per fer una breu parada al Primark Oxford Street! I ell que és més bo que ningú ha accedit... Casi em dona un infart a la zona de Harry Potter!!! Però només m’he comprat una coseta 😇 Que per cert, he estrenat al moment i pel carrer una noia m’ha dit que li encantava! M’encanta quan et trobes amb altres mags i brúixes en mig de tan muggle 😜



Tot i que plovia bastant, hem estat passejant sense rumb per Londres (un pla sempre genial), però la veritat és que a mi em començava a fer mal l’orella i la gola (només em poso malalta dos o tres vegades l’any, les que viatjo, així de gafe soc) i hem decidit refugiar-nos de seguida.



Ja era hora de sopar, i no hem pogut evitar entrar al Shake Shack. L’Aleix s’ha fet la shakeburger però jo no tenia massa gana només m’he demanat unes Cheese Fries 🍟😍 Per mi, les millors que he provat! 



Per posar punt final al nostre aniversari hem parat a fer una cervesa a un típic pub londiense amb un ambient molt xulo. Hem fet una pinta i hem brindat per poder continuar celebrant la vida junts!























Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Londres. Dia 2: Notting Hill, Covent Garden i Highbury!

Organitzció i pressupost viatge a Nova York (octubre 2017)

Blog d'una somiatruites